SystemX November Conference - Nov. 19-21, 2019

Topic: 
SystemX November Conference - Nov. 19-21, 2019
Tuesday, November 19, 2019 - 8:00am to Thursday, November 21, 2019 - 5:00pm
Venue: 
Li Ka Shing Conference Center - 2nd Floor
Abstract / Description: 

SystemX November Conference - Nov. 19-21, 2019

***Preliminary session lineup:

Tuesday, Nov. 19th, 2019
Room: Berg Hall A, B, C
8:00 Breakfast 30 mins
8:30 Welcome & SystemX Overview Jon Candelaria
SystemX Executive Director
8:45 Introduction to: Internet of Everything Prof. Ali Keshavarzi
Electrical Engineering
9:00 Introduction to: Heterogeneous Integration Prof. Eric Pop
Electrical Engineering
9:15 Introduction to: Design Productivity Prof. Mark Horowitz
Computer Science and Electrical Engineering
9:30 Break 15 mins
9:45 FMA Quickfire Presentations 45 mins
10:30 FMA Poster Viewing 1 hour
11:30 Lunch 1 hour
12:30 Focus Area Poster Session (IoE, HI, Design) 1 hour
Internet of Everything
(Leads: Profs. Amin Arbabian & Thomas Lee)
Room: Berg Hall A
1:30 DARPA ERI Prof. Ali Keshavarzi
Electrical Engineering
1:55 Enabling in vivo Continuous Molecular Sensing with Aptamer-Based Electrochemical Sensor Jun-Chau Chien
Electrical Engineering
2:20 Talk #3 Dan Villamizar
Electrical Engineering
2:45 Talk #4 Gabe Buckmaster
Electrical Engineering
3:05 Break 10 mins
3:15 Talk #5 Dr. Ali Hashemi
Electrical Engineering
3:40 Talk #6 Dmitry Gorinevsky
4:05 Talk #7 25 mins
4:30 Focus Area Strategy Session Profs. Amin Arbabian and Tom Lee
Electrical Engineering
Heterogeneous Integration
(Lead: Prof. Eric Pop)
Room: Berg Hall B
1:30 N3XT Heterogeneous Integration: From Lab to Fab Robert Radway
Electrical Engineering
1:55 Semiconductor Trends for the Past 30 Years Haitong Li
Electrical Engineering
2:20 Miniature Silicon Vapor Chambers for Die-Level Heat Spreading Tanya Liu
Mechanical Engineering
2:45 Extreme Temperature Behavior of Lithium Niobate Piezoelectric MEMS Resonators Savannah Benbrook
Electrical Engineering
3:05 Break 10 mins
3:15 Heterogeneous Integration and Application of Metal Oxides Sangwook Park and Xinjian Shi
Mechanical Engineering
3:40 Integration of 2D Transistors on Flexible Substrates Alwin Daus
Electrical Engineering
4:05 Circuit Design and Fabrication for Stretchable Electronics Chenxin Zhu
Electrical Engineering
4:30 Focus Area Strategy Session 30 mins
Design Productivity
(Leads: Profs. Mark Horowitz & Boris Murmann)
Room: Berg Hall C
1:30 Open Source PHY : An Automated Design Flow for High Speed Serial Links Sung-Jin Kim
Electrical Engineering
1:55 ALOE: An Analog-Mixed Signal Layout Generation Flow using Digital Place-and-Route Tool Po-Hsuan Wei
Electrical Engineering
2:20 Peak: A DSL for designing processors and accelerators Prof. Pat Hanrahan
Computer Science and Electrical Engineering
2:45 A Unified Push Memory for Generating Image Processing Accelerator Qiaoyi (Joey) Liu
Electrical Engineering
3:05 Break 10 mins
3:15 Unlocking the Power of Formal Hardware Verification with CoSA and Symbolic QED Florian Lonsing
Computer Science
3:40 Finding Good Bugs in Very Good Code Prof. Dawson Engler
Computer Science and Electrical Engineering
4:05 Differentiable Convex Optimization Layers Akshay Agrawal
Electrical Engineering
4:30 Focus Area Strategy Session Prof. Mark Horowitz
Computer Science and Electrical Engineering
Wednesday, Nov. 20th, 2019
Room: Berg Hall A, B, C
9:15 Breakfast 30 mins
9:45 Introduction to: Photonic & Quantum Technologies Prof. Jonathan Fan
Electrical Engineering
10:00 Introduction to: Bio Interfaces Prof. Sindy Tang
Mechanical Engineering
10:15 Focus Area Poster Session (Robotics, Photonics, and Bio) 1 hour
11:30 Luncheon 2 hours
12:15 Luncheon Talk: Aerospace Systems through the UTC Lens
Talk Abstract
Dr. John-Paul Clarke
Vice President of Strategic Technologies at United Technologies Corporation (UTC)
SEED Grants & New Faculty Introductions
Room: Berg Hall A
1:15 Understanding the potential of wide-bandgap semiconductors Profs. Juan Rivas (EE), Jim Plummer (EE), and Debbie Senesky (Aero/Astro)
1:40 A smart system for home-based food allergy screening Profs. Sindy Tang (ME) and Kari Nadeau (Pediatric Food Allergy, Immunology and Asthma & Pediatrics)
2:05 Towards direct biomarker detection on CMOS for point-of-care applications Profs. Tom Soh (EE & Radiology) & Mark Holodniy (Dept. of Medicine & Palo Alto VA) and Nicolo Maganzini (EE)
2:30 Break 10 mins
2:40 Electrostatic Phase Switching in 2D Systems for Scaled, Energy Efficient Phase Change Memories Profs. Alberto Salleo (MSE), Evan Reed (MSE), and Eric Pop (EE)
3:05 New Faculty Introduction Prof. Serena Yeung
Computer Science and Electrical Engineering
3:20 Error-resilient Planning and Optimization for Multi-Agent Autonomous Systems Profs. Dorsa Sadigh (EE & CS) and Mert Pilanci (EE)
3:45 New Faculty Introduction Prof. Chelsea Finn
Computer Science and Electrical Engineering
Robotics & Autonomous Systems
Room: Berg Hall A
4:00 Focus Area Strategy Session Prof. Zac Manchester
Aeronautics and Astronautics
Photonic & Quantum Technologies
(Lead: Prof. Jelena Vuckovic)
Room: Berg Hall B
1:15 Scalable Inverse Design for Classical and Quantum Photonics Logan Su
Applied Physics
1:40 Global optimization of electromagnetic devices Prof. Jonathan Fan
Electrical Engineering
2:05 Talk #3 Prof. Mark Brongersma
Materials Science and Engineering
2:30 Break 10 mins
2:40 Deep Optics: End-to-end Optimization of Optics and Image Processing Prof. Gordon Wetzstein
Electrical Engineering
3:05 Quantum associative memory with atoms and photons Prof. Benjamin Lev
Physics and Applied Physics
3:30 Controlling atomic interactions with light for quantum simulations Victoria Borish
Applied Physics
3:55 Focus Area Strategy Session Prof. Jonathan Fan
Electrical Engineering
Bio Interfaces
(Leads: Profs. Sindy Tang & Shan Wang)
Room: Berg Hall C
1:15 Microfluidic tools for sorting cells for assisted reproductive technologies Prof. Utkan Demirci
Radiology
1:40 Next-Generation Enabling Technologies for Rare Cell Profiling Dr. Mahla Poudineh
Radiology
2:05 Rapid optical identification of bacterial infections and their antibiotic susceptibility Loza Tadesse
Bioengineering
2:30 Break 10 mins
2:40 An intravascular magnetic wire for high-throughput in vivo capture of rare circulating tumor biomarkers Ophir Vermesh
School of Medicine - Dean's Office
3:05 A Magnetoresistive Biosensor Assay for Detecting Circulating Tumor DNA in Lung Cancer Patients Katie Antilla
Chemical Engineering
3:30 Opioid detection, pain medicine and stress-related biomarkers. Dana Cortade
Materials Science and Engineering
3:55 Focus Area Strategy Session Profs. Sindy Tang (Mechanical Engineering) and Shan Wang (EE and MSE)
Business Meeting
Room: Berg Hall C
4:40 Business Meeting 1 hour
Thursday, Nov. 21st, 2019
Room: Berg Hall A, B, C
8:30 Breakfast 30 mins
9:00 Introduction to: Energy/Power Management Systems Prof. Juan Rivas-Davila
Electrical Engineering
9:15 Introduction to: AMEND Prof. Paul McIntyre
Materials Science and Engineering
9:30 Introduction to: Computation for Data Analytics Prof. Subhasish Mitra
Electrical Engineering
9:45 Break 15 mins
10:00 Focus Area Poster Session (Energy/Power, AMEND, Computation) 1 hour
Energy/Power Systems
(Leads: Profs. Juan Rivas-Davila & Debbie Senesky)
Room: Berg Hall A
11:00 Widebandgap devices for power conversion: Current status and future initiatives Prof. Srabanti Chowdhury
Electrical Engineering
11:25 Avalanche based GaN devices Dr. Dong Ji
Electrical Engineering
11:50 Piezoelectric resonators to improve density in power electronics Weston Braun
Electrical Engineering
12:15 Lunch 1 hour
1:15 Coss Losses in GAN Devices Jia Zhuang
Electrical Engineering
1:40 Quasi Resonant Gate Drive SIC Devices at MHz Frequencies Zikang Tong
Electrical Engineering
2:05 GaN Hall-effect Sensors for Smart Power Electronic and Electrified Systems Hannah Alpert
Aeronautics and Astronautics
2:30 Diamond-based Devices for Robust Electronics Prof. Debbie Senesky
Aeronautics and Astronautics
2:55 Focus Area Strategy Session Prof. Juan Rivas-Davila
Electrical Engineering
AMEND
(Leads: Profs. Paul McIntyre & Krishna Saraswat)
Room: Berg Hall B
11:00 Low-dimensional heterostructures: conformal CVD growth of hBN on CNTs Qing Lin
Materials Science and Engineering
11:25 Ultra-Low Off-State Leakage Current in Monolayer Transition Metal Dichalcogenide Transistors Connor Bailey
Electrical Engineering
11:50 Uncovering the Effects of Metal Contacts on Monolayer MoS2 Kirstin Schauble
Electrical Engineering
12:15 Lunch 1 hour
1:15 3D-stacked Strained SiGe/Ge Gate-All-Around (GAA) FETs Junkyo Suh
Electrical Engineering
1:40 GeSn Nanophotonic Resonant Absorbers Dr. Siying Peng
Materials Science and Engineering
2:05 Novel Devices and Thermal Management With Wide Bandgap Materials Prof. Srabanti Chowdhury
Electrical Engineering
2:30 Mechanics of Nanostructures, Interfaces, and Out-of-Equilibrium Materials Prof. Wendy Gu
Mechanical Engineering
2:55 Focus Area Strategy Session Profs. Paul McIntyre (MSE) and Krishna Saraswat (EE)
Computation for Data Analytics
(Lead: Prof. Subhasish Mitra)
Room: Berg Hall C
11:00 Kaleidoscope: An Efficient, Learnable Representation For All Structured Linear Maps Tri Dao
Computer Science
11:25 Clamor: Parallel Data Analytics over Distributed Shared Memory Pratiksha Thaker
Computer Science
11:50 INFaaS: Model-less Inference Serving Qian Li (CS) and Francisco Alejandro Romero (EE)
12:15 Lunch 1 hour
1:15 Jointly Optimizing Preprocessing and Inference for DNN-based Visual Analytics Daniel Kang
Computer Science
1:40 Gorgon: Accelerating Machine Learning from Relational Data Matthew Vilim
Electrical Engineering
2:05 CMOS-RRAM Neurosynaptic Core for Reconfigurable and Energy-Efficient In-Memory Computing Weier Wan
Electrical Engineering
2:30 RRAM-based In-Memory Computing for Deep Neural Network Inference at the Edge Dr. Danny Bankman
Electrical Engineering
2:55 Focus Area Strategy Session 30 mins